توافق مرکز پژوهشی آسیای دانشگاه تهران با چین برای گسترش همکاری های پژوهشی
دکتر حامد وفایی، رییس مرکز پژوهشی آسیا در دانشگاه تهران در این دیدار با اشاره به اهمیت شناخت بی واسطه میان دو ملت ایران و چین، تحقق حقیقی مشارکت جامع راهبردی میان تهران - پکن که مورد تاکید سران دو کشور بوده را مستلزم آشنایی عمیق نخبگان دو کشور از ابعاد فرهنگی و تمدنی دو کشور دانست و از آمادگی کامل مرکز برای ایفای نقش علمی و عملی در این زمینه خبر داد.
رییس مرکز پژوهشی آسیای دانشگاه تهران همچنین با اشاره به تاکید مدیریت دانشگاه تهران بر گسترش مناسبات علمی - پژوهشی با همتایان چینی گفت: در حال حاضر گسترش و تعمیق روابط دانشگاهی با مراکز علمی چین در دستور کار بسیاری از مجامع علمی ایران است و مرکز پژوهشی آسیا نیز در همین چارچوب با بهره گیری از ظرفیت های پژوهشی دانشجویان و اساتید ارجمند دانشگاه تهران در جهت تحقق گفتگوی شرقی - شرقی، چین شناسی بی واسطه و تبیین نگاه ایرانی به تحولات چین اقدام خواهد نمود.
وفایی علوم انسانی به ویژه ادبیات و فلسفه چین را از جمله پنجره های مهم برای شناخت ابعاد تمدنی کشور چین دانست و یادآور شد: چین شناسی و مطالعات چین بدون خوانش بی واسطه از متون تاریخی چینی در این حوزه ها کامل نخواهد بود ضمن آنکه ضعف شناختی دو کشور از یکدیگر تنها محدود به ایران نبوده و تعامل نخبگان دو کشور قابلیت اصلاح نقایص شناختی چینیان درباره ایران و ایرانیان را نیز داراست.
جو زی هائو، رایزن فرهنگی چین در ایران نیز در این دیدار با اشاره به اهمیتی که کشورش برای ارتباطات علمی - پژوهشی با دانشگاه تهران و مراکز آن قائل است حمایت سفارت این کشور از برنامه های مرکز برای شناخت مستقیم نخبگان ایرانی با ابعاد فرهنگ و تمدن چین اعلام نمود.
وی با تصدیق دیدگاه دکتر وفایی در خصوص اهمیت شناخت بی واسطه دو ملت ایران و چین از یکدیگر و لزوم رفع نقایص این حوزه از سوی مراکز دانشگاهی دو کشور، از همکاری سفارت چین با مرکز پژوهشی آسیا جهت تسهیل مراودات پژوهشی با دانشگاه ها و همتایان مرکز در چین سخن گفت.
دو طرف در این دیدار در خصوص برگزاری رویدادهای پژوهشی مشترک، تولید محتوا، انتشار مقالات علمی و تعمیق روابط پژوهشی - دانشگاهی دو کشور تبادل نظر کردند.
نظر شما :