عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در میان سیاهه پژوهشگران پراستناد جهان

۰۲ دی ۱۳۹۸ | ۱۶:۱۲ کد : ۱۰۳۶۸ اخبار و رویدادها

بر پایه گزارش سال ۲۰۱۹ میلادی ِمؤسسه «کلاریویت آنالیتیکس» درباره «پژوهشگران پراستناد» جهان، ۱۲ پژوهشگر وابسته به مؤسسه‌های ایرانی از تأثیرگذارترین‌ها در پیشرفت علوم شناسایی شده‌اند. دکتر محمدرضا گنجعلی از استادان دانشگاه تهران در این سیاهه جای گرفته است. «مؤسسه کلاریویت آنالیتیکس» در سال ۲۰۱۹ نام بیش از شش هزار پژوهشگر را در ۲۱ زمینه علمی در سیاهه پژوهشگران پراستناد جای داده است. این پژوهشگران نماینده بیش از ۱۲۰۰ مؤسسه از بیش از ۶۰ کشور جهان هستند. پیرامون چهار هزار پژوهشگر در زمینه‌های علمی ویژه و بیش از دو هزار پژوهشگر در میان‌رشته دسته‌بندی شده‌اند.

برای شناسایی پژوهشگران پراستناد، مقاله‌های پراستناد در نشریه‌های نمایه شده «وب آو ساینس» در علوم و علوم اجتماعی در یک دهه گذشته (از ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ میلادی) پیمایش شده‌اند. مقاله‌های پراستناد آنهایی هستند که بیشترین استناد را در زمینه‌های علمی خود می‌گیرند و در یک درصد نخست جای دارند و در پایگاه «شاخص‌های اساسی علم» (ای. اس. آی.) می‌آیند. پژوهشگرانی که مقاله پراستناد دارند، پژوهشگران تأثیرگذار به‌شمار می‌روند و آنهایی که نامشان با فراوانی بیشتری می‌آید، تأثیرگذارتر هستند. از این رو، پژوهشگران بر پایه شمار مقاله‌های پراستنادشان رتبه‌بندی و آنهایی که در یک درصد نخست جای گرفته‌اند، به‌عنوان پژوهشگر پراستناد معرفی می‌شوند.

در ویرایش پیشین سیاهه پژوهشگران پراستناد، ۱۶ پژوهشگر از مؤسسه‌های ایرانی بودند، ولی در ویرایش ۲۰۱۹، دوازده پژوهشگر با وابستگی سازمانی مؤسسه‌های ایرانی در این سیاهه جای گرفته‌اند. نام پژوهشگران پراستناد وابسته به مؤسسه‌های ایرانی به همراه زمینه علمی، وابستگی سازمانی نخست، و وابستگی سازمانی دوم آنها (اگر داشته باشند) در جدول زیر آمده است (ترتیب بر پایه الفبایی نام انگلیسی پژوهشگران).

پژوهشگران ایرانی در سیاهه «پژوهشگران پراستناد» جهان
نام نام خانوادگی زمینه علمی وابستگی سازمانی نخست وابستگی سازمانی دوم
آرش کریم‌پور مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی  
حمیدرضا پورقاسمی میان‌رشته دانشگاه شیراز  
حسن کریمی‌مله علوم کشاورزی University of Electronic Science and Technology of China دانشگاه صنعتی قوچان
جولین کلینتن سپرات ریاضیات University of Wisconsin Madison دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مسعود رضایی علوم کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس  
مهدی دهقان ریاضیات دانشگاه صنعتی امیرکبیر  
محمد میرزازاده میان‌رشته دانشگاه گیلان  
محمدرضا گنجعلی میان‌رشته University of Electronic Science and Technology of China دانشگاه تهران
مصطفی اسلامی میان‌رشته دانشگاه مازندران  
امید ماهیان مهندسی Xi'an Jiaotong University دانشگاه صنعتی قوچان
سجاد جعفری ریاضیات دانشگاه صنعتی امیرکبیر  
سید مهدی جعفری علوم کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان  

 

سیاهه پژوهشگران پراستناد سال ۲۰۱۹ میلادی بیش از شش هزار پژوهشگر را در بر دارد که پیشگام تأثیرگذاری در زمینه‌های علمی خود هستند. در میان این پژوهشگران ۲۳ برنده «نوبل» هم به چشم می‌خورند که سه نفر از آنها در سال ۲۰۱۹ این جایزه را گرفته‌اند. پژوهشگرانی که لغزشی در وابستگی سازمانی آنها رخ داده است، می‌توانند به پیوند recognition.webofsciencegroup.com/awards/highly-cited/2019 سر بزنند و آن را گوشزد کنند.


( ۱۸ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.