دیدار سفیر اکوادور، آقای الخاندرو اورتگا با رئیس دانشگاه تهران
آقای الخاندرو اورتگا، سفیر اکوادور در جمهوری اسلامی ایران با آقای دکتر نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران دیدار و گفتگو کردند. سفیر اکوادور هدف از دیدار خود را آشنایی با دانشگاه تهران و تبادل نظر پیرامون توسعه همکاریهای علمی و تحقیقاتی عنوان کرد. همچنین با توجه به این که زبان رسمی اکوادور اسپانیولی است عنوان شد که بیش از ۴۰۰۰ لغت عربی در این زبان هست که ریشه آنها فارسی است. تمدن باستانی ایران با تمدنهای یونان و رم در ارتباط بوده است و با توجه به موقعیت جغرافیایی همکاری با ایران همواره، مورد توجه کشورهای مختلف بوده است. ایران، دارای تنوع قومی و زبانی است و از این نظر با اکوادور شباهتهای زیادی دارد.
سفیر اکوادور به بازدید خود از شهرهای مختلف ایران اشاره کرد و گفت آقای آقاجانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در اکوادور، فرد بسیار فعالی است. جمعیت اکوادور ۱۷ میلیون نفر است و حدوداً ۳۰۰ هزار کیلومتر مربع، مساحت دارد. مهمترین صادرات این کشور، موز و گل است و تولیدکننده نفت هم هست. در این کشور، دانشگاههای دولتی و خصوصی فعالیت دارند. نژادهای مختلفی در این کشور سکونت دارند که شامل اسپانیایی تباران، نژادهای شرقی، آفریقا و بومیان میشود. زبان رسمی این کشور اسپانیایی است و بیش از ۱۷ لهجه و زبان وجود دارد. برخی از زبانها بسیار نادر است و تنها تعداد معدودی به آن تسلط دارند. نسلهای جدید خیلی از زبانهای قدیمی پاسداری نمیکنند و مدرنیسم برخی از فرهنگهای بومی را محو میکند.
در ادامه جلسه، رئیس دانشگاه تهران توضیحاتی در خصوص دانشگاه تهران، جایگاه فارغالتحصیلان آن در اشتغال، برنامههای آتی توسعه فیزیکی دانشگاه و شرکتهای دانشبنیان پارک علم وفناوری ارائه کرد و درباره ارتباط دانشگاه با صنعت گفت که دانشگاه تهران از مدل ایجاد مراکز تحقیقاتی مشترک با وزارتخانهها و صنایع استفاده میکند و از اکوسیستم پارک برای جذب تخصصها و ظرفیتهای اجرایی و صنعتی بهره میبرد. فارغالتحصیلان دانشگاه تهران بیشترین میزان جذب در بخشهای مختلف دارند. دانشگاه تهران در رشتههای مختلف از جمله نفت و نانو، جایگاه بسیار خاصی در جهان دارد و اصولاً دانشگاه جامعی است که در همه زمینههای علمی فعالیت میکند.
سفیر اکوادور در ادامه از پیشرفتهای علمی ایران در رشتههای گوناگون، جایگاه دانشگاه تهران، نحوه انتخاب رئیس دانشگاه، نسبت دختر به پسر در رشتههای مختلف، علت اهمیت دادن به علم و دانش در ایران سوالاتی کردند که توضیحات لازم ارائه شد. درادامه جلسه آقای دکتر فیضالهی و خانم دکتر حقروستا، اعضای هیئت علمی مطالعات اسپانیا و آمریکای لاتین و آقای دکتر قهرمانی، معاون بینالملل دانشگاه از آقای سفیر اکوادور که دانشآموخته حقوق هستند برای سخنرانی در دانشگاه تهران دعوت کردند. همچنین مقرر شد موضوع امضای یادداشت تفاهم با دانشگاه همتای دانشگاه تهران در اکوادور نیز در برنامههای آتی در دستور کار قرار گیرد.
نظر شما :