حضور اساتید دانشگاه دولتی خاورشناسی تاشکند ، ازبکستان در دانشگاه تهران

۱۷ دی ۱۴۰۳ | ۱۰:۴۷ کد : ۴۵۳۷۷ اخبار برگزیده

نشست استادان دانشگاه دولتی خاورشناسی تاشکند ازبکستان

با رئیس مرکز مطالعات اوراسیای مرکزی دانشگاه تهران

«میراث مشترک فرهنگی-تاریخی ایران و ازبکستان»

نشست استادان دانشگاه دولتی خاورشناسی تاشکند ازبکستان با رئیس مرکز مطالعات اوراسیای مرکزی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با عنوان «میراث مشترک فرهنگی-تاریخی ایران و ازبکستان» در روز ‌شنبه 15 دی ۱۴۰3 برگزار شد. در این نشست دکتر الهه کولائی رییس مرکز مطالعات اوراسیای مرکزی، دکتر رکسانا نیکنامی استادیار گروه مطالعات منطقه‌ای، دکتر طیبه واعظی استادیار گروه مطالعات منطقه‌ای، جعفر خاشع مدیرعامل بنیاد مطالعات قفقاز و گروهی از استادان دانشگاه دولتی خاورشناسی تاشکند کشور ازبکستان به گفت‌وگو در مورد ظرفیت‌ها و امکانات همکاری‌های دانشگاهی پرداختند. دکتر یوسف خواجه قولاف استاد گروه زبان دری و فارسی، دکتر نادر رحمت اللهاف استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی، خانم دکتر دینارا عظیمدژناوا دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی، دکتر جعفر نورماتوف، مدرس زبان پشتو و دکتر بهزاد جعفر‌اف، دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه دولتی خاورشناسی تاشکند در این نشست حضور داشتند.

در ابتدا دکتر کولائی با خیرمقدم به استادان ازبکستانی، در مورد پیشینه و فعالیت‌های مرکز مطالعات اوراسیای مرکزی دانشگاه تهران مطالبی را ارائه کرد و با اشاره به «مجلۀ بین‌المللی مطالعات اوراسیای مرکزی» و نیز «مجلۀ مطالعات ایران و اوراسیای مرکزی، زمینه‌های همکاری دو طرف را برشمردند. در ادامه دکتر یوسف خواجه قولاف با معرفی همکاران خود، به فراز و فرودهای روابط ازبکستان و ایران در چند دهه گذشته اشاره کرده و ابراز امیدواری کردند زمینه‌های گسترده همکاری‌های دانشگاهی دوطرف فعال شود. ایشان گفتند: روابط ازبکستان و ایران در سطح مناسبی نیست. ازبکستان با کشورهای مختلف روابط گسترده دارد. جوانانی که علاقه زیادی به زبان و ادبیات فارسی دارند، به دلیل نبود زمینه‌های مناسب، به مطالعات مربوط به حوزه چین، ژاپن و حتی هند روی می‌آورند. امیدواریم همکاری دو کشور به‌ویژه در میان دانشگاه‌های دو کشور تقویت شود، تا این خلا پر شود. در ادامه دکتر نیکنامی با اشاره به فعالیت‌های مجله بین‌المللی مطالعات اوراسیای مرکزی دانشگاه تهران، پیشنهاد کردند مقاله‌های مشترک در مجله‌های دو طرف به چاپ برسد. سپس خانم دکتر واعظی نیز پیشنهاد کردند برگزاری نشست‌های مشترک به‌ویژه نشستهای مجازی در برنامه قرار گیرد. آقای خاشع نیز با تاکید بر ضرورت تعامل بدون واسطۀ دوطرف گفتند بسیاری از پیشنهادهای ارائه‌شده در نشست به سرعت قابلیت اجرایی‌شدن دارد.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.