حضور هیات دانشگاه تهران در کنفرانس جهانی زبان چین و نشست سالانه هیات امنای موسسه کنفسیوس دانشگاه تهران و دانشگاها یوننان چین

۱۱ آذر ۱۴۰۳ | ۰۹:۵۴ کد : ۴۴۷۸۹ اخبار برگزیده

هیات اعزامی دانشگاه تهران به چین متشکل از سرکارخانم دکتر علوی ، رئیس دانشکده زبانها وادبیات خارجی ، جناب آقای دکتر وفایی معاون اداره کل روابط بین الملل و مدیر ایرانی موسسه کنفسیوس و اسکندری مدیرکل روابط بین الملل درکنفرانس جهانی زبان چینی و  نمایشگاه آموزش زبان چینی شرکت کردند و  سپس در نشست مشترک هیات امنای موسسه  کنفسیوس دانشگاه تهران و دانشگاه یوننان چین در استان کنمینگ حضور یافتند.

در جریان این دیدارها با  برخی از دانشگاههای چین در  خصوص همکاریهای مشترک علمی تبادل نظر بعمل آمد و یک یاداشت تفاهم اجرایی بین دانشگاه  تهران و پژوهشکده امنیت آبراه های دانشگاه یوننان به امضا رسید. دانشگاه یوننان یکی  از دانشگاههای پیشرو در فهرست پنجاه دانشگاه برتر چین و مورد تایید وزارت علوم ، تحقیفات وفناوری می باشد.  

-----------------------

به نام خدا

«گزارش سفر هیات دانشگاه تهران به کشور چین»

  • زمان: 23 لغایت 30 آبان ماه 1403
  • اعضای هیات: عبدالمجید اسکندری، مدیرکل اداره همکاری های بین الملل دانشگاه تهران، دکتر حامد وفایی، مدیر موسسه کنفسیوس دانشگاه تهران و معاون اداره همکاری های بین الملل دانشگاه تهران، دکتر فریده علوی، رئیس دانشکده زبان ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران

شرح سفر:

شرکت در کنگره جهانی زبان چینی در پکن: دانشگاه تهران تنها نماینده ایران در کنگره جهانی زبان چینی

هیات دانشگاه تهران به عنوان تنها نماینده کشورمان در کنگره جهانی زبان چینی در پکن شرکت کردد. بیش از ۲۰۰۰ کارشناس بین المللی مسائل چین و متخصصان زبان و ادبیات خارجی از ۱۶۰ کشور جهان در این کنگره بین المللی حضور داشتند.

دکتر فریده علوی، رییس دانشکده زبان ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران، دکتر حامد وفایی، مدیر موسسه کنفسیوس و استاد رشته زبان و ادبیات چینی دانشگاه تهران، عبدالمجید اسکندری، مدیرکل همکاری های بین الملل دانشگاه تهران و دکتر جو وی وی، رییس چینی موسسه کنفسیوس در این رویداد بین المللی حضور داشتند.

هن جنگ، معاون رهبر چین در این اجلاس ضمن قرائت پیام شی جین پینگ ظرفیت گسترده زبان و ادبیات چینی برای درک بی واسطه چین را مورد اشاره قرار داد و گفت: می توان با گسترش درک متقابل در جهان به صبح پایدار دست یافت و تمام متخصصانی که در این کنفرانس گردهم آمده اند می توانند نقشی بی بدیل در این خصوص ایفا کنند.

خوآی جین پنگ، وزیر آموزش چین نیز در افتتاحیه این کنفرانس با اشاره به همکاری های چین و کشورهای مختلف در حوزه آموزش زبان چینی، زبان چینی را زبانی مهم در شناخت تمدن مشرق زمین و گسترش تعامل انسان ها با یکدیگر توصیف کرد و گفت: گفتگوی تمدن ها نیاز امروز بشر است و ما می توانیم از قبل شناخت یکدیگر به تحقق جامعه بشری با سرنوشت مشترک یاری رسانیم.

اعضای هیات دانشگاه تهران که به عنوان تنها نماینده کشورمان در این نشست حضور داشتند پس از برگزاری نشست افتتاحیه، در پنل های تخصصی این کنگره با موضوعات آموزش فنی زبان چینی، زبان چینی و صنعت، زبان چینی و هوش مصنوعی، آزمون های تخصصی زبان چینی، زبان چینی و روابط بین الملل، زبان چینی و حوزه خلیج فارس و … شرکت و نسبت به ایراد سخنرانی در آن ها اقدام کردند.

حضور در نمایشگاه آخرین دستاوردهای آموزش زبان چینی و تبادل نظر در حوزه تهیه و انتشار منابع آموزشی مشترک و بومی با همکاری طرف های چینی از دیگر برنامه های هیات دانشگاه تهران در حاشیه این نشست بود.

برگزاری نشست چندجانبه دانشگاه تهران، دانشگاه های جنوب شرق آسیا و دانشگاه یون نان چین

هیات اعزامی دانشگاه تهران که برای حضور در کنکره جهانی زبان چینی در پکن بسر می برند، در نشستی مشترک با حضور روسای چهار دانشگاه معتبر جنوب شرق آسیا و دانشگاه یون نان چین شرکت کردند.

در جریان این نشست که دکتر فریده علوی، رییس دانشکده زبان ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران، دکتر حامد وفایی، مدیر موسسه کنفسیوس دانشگاه تهران و عبدالمجید اسکندری، مدیرکل همکاری های بین الملل دانشگاه تهران از جمله حاضرین در آن بودند، در خصوص مهم ترین تحولات و تعاملات فی مابین بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

مدیرکل همکاری های بین الملل دانشگاه تهران در این نشست ضمن قرائت پیام دوستی و تمایل دانشگاه تهران برای گسترش روابط با دانشگاه های چینی، با اشاره به ظرفیت های گسترده تعاملات دانشگاهی ایران و چین گفت: برگزاری موفق آزمون های اچ اس کی، افتتاح نخستین کتابخانه تخصصی زبان و ادبیات چینی با آثار دست اول در دانشکده زبان ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران، برگزاری دوره مشترک ۲+۲ کارشناسی زبان چینی و موارد بسیار دیگر همگی از مصادیق همکاری های گسترده و قابل توجه دانشگاه تهران و دانشگاه یون نان است که اثرات قابل توجهی را در حوزه آموزش زبان و ادبیات چینی در ب ایران در بر داشته است.

وی افزود: همکاری دانشگاه تهران و دانشگاه یون نان صرفا منحصر به حوزه زبان نبوده و دانشگاه تهران علاوه بر همکاری قابل توجه در حوزه های آب و سیلاب، ایران شناسی و موارد دیگر برای همکاری در زمینه حقوق بین الملل و آبراه ها و همچنین علوم زیست شناسی با دانشگاه یون نان آمادگی داشته و در صورت توافق طرفین در اولین فرصت نسبت به اعزام متقابل هیات های تخصصی اقدام خواهد نمود.

در این نشست که روسای دانشگاه های یون نان چین، دانشگاه داکا، دانشگاه شمال - جنوب بنگلادش و رییس مرکز آموزشی کنفسیوس میانمار نیز حضور داشتند در خصوص همکاری های چندجانبه در حوزه های مختلف از جمله تعامل بین موسسات کنفسیوس این مراکز دانشگاهی بحث و تبادل نظر شد.

امضای تفاهم نامه جامع همکاری میان دانشگاه تهران  و دانشگاه یون نان چین - تعمیق عملیاتی تعاملات در دستور کار طرفین

در جریان برگزاری مراسمی رسمی، تفاهم نامه جامع همکاری های علمی - پژوهشی میان دانشکاه تهران و دانشگاه یون نان چین امضا شد.

هیات اعزامی دانشگاه تهران که برای حضور در کنکره جهانی زبان چینی در پکن بسر می برند، در مراسم رسمی امضای تفاهم نامه جامع همکاری های علمی - پژوهشی دانشگاه تهران و دانشگاه یون نان چین حضور یافتند.

در جریان این نشست که دکتر فریده علوی، رییس دانشکده زبان ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران، دکتر حامد وفایی، مدیر موسسه کنفسیوس دانشگاه تهران و عبدالمجید اسکندری، مدیرکل همکاری های بین الملل دانشگاه تهران از جمله حاضرین در آن بودند، مدیرکل بین الملل دانشگاه تهران به نمایندگی از دانشگاه تهران در همراهی با رییس دانشگاه یون نان تفاهم نامه مذکور را امضا و نسبت به تبادل هدایا و یادبود دو دانشگاه اقدام نمودند.

دانشگاه یون نان چین علاوه بر همکاری با دانشگاه تهران در چارچوب موسسه کنفسیوس و حوزه سیلاب ها، در دو حوزه زیست شناسی و قومیت شناسی جزو دانشگاه های هدف در برنامه جامع علمی آموزشی کشور چین جهت تبدیل به دانشگاه درجه یک جهانی است.

این دانشگاه جامع کشور چین همچنین یکی از دانشگاه های پیشرو در لیست پنجاه دانشگاه برتر کشور چین و از جمله دانشگاه های مورد تایید و موجود در لیست دانشگاه های چینی وزارت علوم تحقیقات و فناوری کشورمان است.

مطابق تفاهم طرفین به زودی تعامل دانشگاه تهران با دانشگاه یون نان در حوزه های حقوق آبراه ها و همچنین علوم زیست شناسی عملیاتی خواهد شد.

مذاکرات هیات دانشگاه تهران با دانشکده ادبیات دانشگاه یون نان چین / دیدار با دانشجویان ایرانی / حضور در آزمایشگاه تخصصی زبان

در ادامه سفر هیات دانشگاه تهران به کشور چین و پیرو امضای تفاهم نامه مشترک جامع دو دانشگاه، اعضای هیات اعزامی دانشگاه تهران ضمن مذاکره با مسئولان دانشکده ادبیات دانشگاه یونان در خصوص موضوعات مورد علاقه طرفین تبادل نظر کردند.

در جریان این بازدید دکتر فریده علوی، رییس دانشکده زبان ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران، دکتر حامد وفایی، مدیر موسسه کنفسیوس دانشگاه تهران و معاون همکاری های بین الملل دانشگاه تهران و عبدالمجید اسکندری، مدیرکل همکاری های بین الملل دانشگاه تهران با دکتر جانگ دوئو از اساتید و مسئولان برجسته دانشکده ادبیات دانشگاه یونان بحث و تبادل نظر کردند.

در جریان این دیدار پس از توضیحات دکتر جانگ، دکتر فریده علوی، رییس دانشکده زبان ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران با اشاره به فعالیت های دانشکاه تهران در حوزه آموزش زبان چینی، خواستار گسترش تعامل دو دانشگاه در زمینه راه اندازی دوره مشترک کارشناسی ارشد شد.

وی همچنین سیر روزافزون تمایل دانش پژوهان ایرانی به آموزش زبان چینی را مورد تاکید قرار داد و گفت: در حال حاضر دانشگاه تهران با همکاری موسسه کنفسیوس و‌ پشتیبانی دانشگاه یون‌نان به قطب اصلی کشور در این زمینه تبدیل شده است.

رییس دانشکده زبان ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران در ادامه راه اندازی نخستین کتابخانه تخصصی به زبان چینی در کشور در این دانشکده را اقدامی قابل توجه توصیف کرد و بر لزوم گسترش تعاملات اعضای هیات علمی دو دانشکده در زمینه های مورد علاقه طرفین تاکید نمود.

در این نشست همچنین عبدالمجید اسکندری با اشاره به جایگاه مهم زبان چینی در دنیای امروز، فعالیت های دانشگاه تهران در تعامل با دانشگاه های چینی را مورد تاکید قرار داد و گفت: در سال های اخیر و به واسطه تعامل مثبت دانشگاه تهران با دانشگاه های چینی از جمله دانشگاه یون نان و‌حمایت های موسسه کنفسیوس پیشرفت های قابل توجهی در حوزه آموزش زبان و‌ادبیات چینی در ایران رخ داده است.

دکتر حامد وفایی، مدیر موسسه کنفسیوس و استاد رشته زبان و ادبیات چینی دانشگاه تهران‌ نیز در این نشست با اشاره به برنامه و تلاش های دانشگاه تهران جهت راه اندازی دوره کارشناسی ارشد رشته مترجمی چینی در دانشگاه تهران، بهره گیری از ظرفیت اساتید دانشکده ادبیات دانشگاه یون‌نان در حوزه آموزش های تخصصی را مورد تاکید قرار داد.

در پایان این نشست نشان یادبود ۱۷۵۷ سال سنت آموزشی در ایران و چند اثر نفیس درباره آموزش عالی کشورمان به طرف چینی اهدا شد.

پس از این دیدار اعضای هیات دانشگاه تهران با حضور در یکی از کلاس های درس دانشجویان دوره مشترک دانشگاه تهران و دانشگاه یون نان موسوم به ۲+۲ ضمن آشنایی با سیر آموزش به این دانشجویان ایرانی به گفتگو با ایشان پرداخته و در جریان آخرین مسائل تحصیلی ایشان قرار گرفتند.

هیات دانشگاه تهران همچنین پس از این دیدار با حضور در آزمایشگاه شناختی زبان دانشگاه یون نان که از جمله مراکز پیشرو در چین در زمینه پژوهش های شناختی زبان است، به بررسی ظرفیت تعامل دو طرف در این حوزه پرداختند.

دانشگاه یون نان چین علاوه بر همکاری با دانشگاه تهران در چارچوب موسسه کنفسیوس و حوزه سیلاب ها، در دو حوزه زیست شناسی و قومیت شناسی جزو دانشگاه های هدف در برنامه جامع علمی آموزشی کشور چین جهت تبدیل به دانشگاه درجه یک جهانی است.

این دانشگاه جامع کشور چین همچنین یکی از دانشگاه های پیشرو در لیست پنجاه دانشگاه برتر کشور چین و از جمله دانشگاه های مورد تایید و موجود در لیست دانشگاه های چینی وزارت علوم تحقیقات و فناوری کشورمان است.

مطابق تفاهم طرفین به زودی تعامل دانشگاه تهران با دانشگاه یون نان در حوزه های حقوق آبراه ها و همچنین علوم زیست شناسی عملیاتی خواهد شد.

برگزاری نشست سالانه هیات امنای موسسه کنفسیوس با پیام معاون و حضور هیات دانشگاه تهران

در جریان سفر هیات دانشگاه تهران به کشور چین، روز گذشته نشست سالانه موسسه کنفسیوس دانشگاه تهران در شهر یون نان و به میزبانی دانشگاه سون نان برگزار شد.

در این نشست پس از سخنرانی پروفسور ما ون خویی، رییس دانشگاه یون نان، پیام دکتر الهام امین زاده، معاون بین الملل دانشگاه تهران توسط عبدالمجید اسکندری، مدیرکل همکاری های بین الملل دانشگاه تهران قرائت شد.

در بخشی از این پیام آمده است: مناسبات ایران و چین با چارچوب مشارکت جامعه راهبردی ظرفیت های قابل توجهی را برای گسترش دیپلماسی علمی بین دو کشور فراهم آورده و بدون تردید تعاملات دو دانشگاه تهران و یون نان در این مسیر بیش از پیش گسترش خواهد یافت.

معاون بین الملل دانشگاه تهران همچنین در این پیام با اشاره به فعالیت های گسترده موسسه کنفسیوس دانشگاه تهران از جمله در برگزاری آزمون های تعیین سطح زبان چینی، حمایت از برنامه درسی دوره کارشناسی رشته زبان و ادبیات چینی و موارد مشابه همکاری دانشگاه یون نان در این رویدادها را ستود.

در ادامه این نشست دکتر فریده علوی، رییس دانشکده زبان ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران ضمن معرفی این دانشکده سیر تکامل و توسعه رشته زبان و ادبیات چینی در دانشگاه تهران را مورد اشاره قرار داد و گفت: با توجه به گسترش اثرگذاری منطقه جنوب شرق آسیا بر تحولات جهانی و ظرفیت های گسترده جمهوری اسلامی ایران برای تعامل با این حوزه گروه زبان ها و ادبیات آسیای شرقی در دانشکده زبان ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران راه اندازی شده است.

وی افزود: نکته قابل توجه این است که دانشجویانی که در حال حاضر در رشته زبان و ادبیات چینی دانشگاه تهران مشغول به تحصیل اند و از حضور اساتید موسسه کنفسیوس بهره می برند همگی از طریق کنکور سراسری و با عالی ترین رتبه ها در این جایگاه قرار گرفته اند که همین مسئله توجه بیش از پیش جامعه ایران به این رشته تخصصی را نشان می دهد.

دکتر علوی همچنین از برنامه دانشکده زبان ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران برای راه اندازی قریب الوقوع مقطع کارشناسی ارشد در رشته زبان و ادبیات چینی خبر داد و گفت: در این زمینه مذاکراتی با طرف هلی چینی انجام شده و امیدواریم تعامل مثبت و موثر دانشگاه یون نان و موسسه کنفسیوس با دانشکده زبان ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران تداوم یافته و تقویت گردد.

در بخش دیگری از این نشست دکتر حامد وفایی، مدیر موسسه کنفسیوس دانشگاه تهران و استاد رشته زبان و ادبیات چینی با ارائه گزارشی از فعالیت های این موسسه در سال گذشته به بررسی راهکارهای تقویت همکاری های دو دانشگاه از محور موسسه کنفسیوس پرداخت.

وی تفاهم رهبران و دولت های دو کشور در زمینه گسترش همه جانبه مناسبات تهران پکن را مبنای اصلی و سنگ بنای فعالیت های موسسه کنفسیوس دانست و گفت: ایران و چین برای تحقق حقیقی مناسبات مشارکت جامع راهبردی نیازمند درک متقابل و شناخت عمیق از یکدیگرند و موسسه کنفسیوس دانشگاه تهران تمام تلاش خود را در این راستا بکار حواهد بست.

در جریان این نشست پس از تبادل نظر طرفین در خصوص مهم ترین مسائل مورد توجه دو طرف، مقرر شد نشست سال آینده هیات امنای موسسه کنفسیوس به میزبانی دانشگاه تهران و در تهران برگزار شود.

امضای تفاهم نامه همکاری بین مرکز حقوق انرژی دانشگاه تهران و پژوهشکده امنیت آبراهای دانشگاه یون نان

در جریان برگزاری مراسمی رسمی، تفاهم نامه همکاری بین مرکز حقوق انرژی دانشگاه تهران و پژوهشکده امنیت آبراهای دانشگاه یون نان امضا شد.

هیات اعزامی دانشگاه تهران که برای حضور در کنکره جهانی زبان چینی در استان یون نان این کشور بسر می برند، در مراسم رسمی امضای تفاهم نامه همکاری بین مرکز حقوق انرژی دانشگاه تهران و پژوهشکده امنیت آبراهای دانشگاه یون نان حضور یافتند.

در جریان این نشست که دکتر فریده علوی، رییس دانشکده زبان ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران، دکتر حامد وفایی، مدیر موسسه کنفسیوس دانشگاه تهران و عبدالمجید اسکندری، مدیرکل همکاری های بین الملل دانشگاه تهران از جمله حاضرین در آن بودند، مدیرکل بین الملل دانشگاه تهران به نمایندگی از دانشگاه تهران در همراهی با رییس پژوهشکده امنیت آبراهای دانشگاه یون نان تفاهم نامه مذکور را امضا و نسبت به تبادل هدایا و یادبود دو دانشگاه اقدام نمودند.

دانشگاه یون نان چین علاوه بر همکاری با دانشگاه تهران در چارچوب موسسه کنفسیوس و حوزه سیلاب ها، در دو حوزه زیست شناسی و قومیت شناسی جزو دانشگاه های هدف در برنامه جامع علمی آموزشی کشور چین جهت تبدیل به دانشگاه درجه یک جهانی است.

این دانشگاه جامع کشور چین همچنین یکی از دانشگاه های پیشرو در لیست پنجاه دانشگاه برتر کشور چین و از جمله دانشگاه های مورد تایید و موجود در لیست دانشگاه های چینی وزارت علوم تحقیقات و فناوری کشورمان است.

مطابق تفاهم طرفین به زودی تعامل دانشگاه تهران با دانشگاه یون نان در حوزه های حقوق آبراه ها و همچنین علوم زیست شناسی عملیاتی خواهد شد.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.