دانشگاه تهران، سازمان برتر در خوشه تهران در شاخصِ ۱۰۰ خوشة برتر علم و فناوری سال ۲۰۲۰ میلادی شناخته شد
«سازمان جهانی مالکیت فکری (وایپو)»، همهساله خوشههای برتر علم و فناوری را بررسی و گزارش میکند. بر پایة گزارش «وایپو»، خوشة «تهران» در میان 100 خوشة برتر علم و فناوری جهان در سال 2020 میلادی جای گرفته است. خوشة «تهران» در رتبهبندی فراگیر خوشهها، جایگاه 43 و در شدتِ علم و فناوریِ خوشهها، جایگاه 85 جهان را دارد. در خوشة «تهران»، برترین سازمان علمی، «دانشگاه تهران» و برترین زمینة علمی، «مهندسی» هستند. از دیدگاه ثبت اختراع نیز برترین سازمان، «شرکت فناوران نانومقیاس» و برترین زمینه، «فناوری پزشکی» در این خوشه بودهاند.
خوشة «توکیو ـ یوکوهاما» از کشور ژاپن بیشترین کار را در زمینة علم و فناوری داشته و نام آن در جایگاه نخست سیاهة 2020 میلادی جای گرفته است. امتیاز کل خوشة «تهران» در این رتبهبندی 12.47 گزارش شده است. خوشة «تهران» از سال 2014 تا 2018 میلادی دارای 149 درخواست ثبت اختراع (0.01 از همة درخواستهای جهان) و 62.530 انتشارات علمی (0.72 از همة انتشارات جهان) بوده است.
«وایپو» بر پایة شدت کارهای علم و فناوری نیز خوشهها را رتبهبندی میکند. برای این رتبهبندی، کارهای علم و فناوری را بر پایة شمار جمعیت خوشهها میسنجد. جمعیت خوشة «تهران» در این ارزیابی پیرامون هفت میلیون تَن برآورد شده است. از این رو، به ازای هر 100.000 تَن جمعیت دو درخواست ثبت اختراع و 893 اثر علمی در خوشة «تهران» ثبت شدهاند. نسبت امتیاز کارهای علم و فناوریِ «تهران» نیز برای هر 1.000.000 تَن جمعیت 0.11 گزارش شده است.
«وایپو» بر پایة عملکرد سازمانها، در هر خوشه نیز برترین سازمانها را در زمینههای علمی (بر پایة انتشارات) و در زمینههای فناوری (بر پایة درخواستهای ثبت اختراع) شناسایی میکند. بر پایة این گزارش، زمینة علمی «مهندسی» پیرامون 16 درصد از انتشارات خوشة «تهران» را در بر دارد و «دانشگاه تهران» در پدیدآوری 7.86 درصد انتشارات نقش داشته است. پیرامون 15 درصد درخواستهای ثبت اختراع نیز در زمینة «فناوری پزشکی» بودهاند و «شرکت فناوران نانومقیاس» در 2.69 درصد این درخواستها نقش داشته است.
نظر شما :