مروری بر ساختار سیاست‌گذاری کلان علم و فناوری کشورهای آمریکا، چین، آلمان، فرانسه، انگلیس، ترکیه، ژاپن، کره جنوبی و اتحادیه اروپا

تعداد دانلود :۹۹۲
۰۷ اسفند ۱۳۹۸ | ۱۵:۴۱


یکی از اساسی‌ترین عوامل موفقیت برنامه‌های کلان هر کشوری، نوع ساختار و سازماندهی است که برنامه‌ها و فرآیندها در چارچوب آن اجرا می‌شوند، زیرا نوع و شیوه ساختاربندی و سازماندهی مشخص می‌کند وظیفه، مسئولیت و اختیار هر کسی چیست و در مقابل چه کسی پاسخگوست. از مزیت‌های ساختاربندی و سازماندهی، کاهش مداخلات و دوباره‌کاری‌ها در اثر شفافیت وظایف و مسئولیت‌ها، صرفه‌جویی در وقت و هزینه و آسانی ارزیابی عملکرد مجریان است و سرانجام اهداف تعیین شده کاراتر و اثربخش‌تر محقق خواهد شد. چرخه نوآوری به طور عام و علم و فناوری به طور خاص، به دلیل ماهیت پویا و چندبعدی که دارد و با توجه به بازیگران سازمانی متعدد که در آنها نقش ایفا می‌کنند، از جمله فرآیندها و برنامه‌های مهم و راهبردی هستند که بدون داشتن ساختار سازمانی تدوین شده با توجه به واقعیات ملی و بین‌المللی نمی‌توان با آنها اهداف و اغراض سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان این حوزه را محقق کرد.

ویژگی این کتاب این است که در آن سعی شده است نحوه سیاستگذاری، ساختار و تشکیلات کلان علم و فناوری هم در کشورهایی بررسی شود که زیربناهای مورد نیاز علم و فناوری آنها با کشورمان کاملاً متفاوت است و هم در کشورهایی که قرابت و مشابهتی نسبی در این زمینه با ایران دارند تا ان شاءالله بهره‌برداران و سیاست‌گذاران بتوانند با استفاده از تفاوت‌ها و تشابهات هر یک موجبات غنای هرچه بیشتر سیستم مدیریت کلان چرخه نوآوری را فراهم کنند.

 

مراجعه به منبع



نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.