شرکت دانشجویان دانشکده زبان و ادبیات خارجی دانشگاه تهران در کارگاه آموزش زبان و ادبیات چینی دانشگاه یون نان چین

۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۵:۳۰ کد : ۴۰۹۹۵ اخبار برگزیده اخبار و رویدادها
کارگاه آموزش زبان و ادبیات چینی به میزبانی دانشگاه یون نان چین به مدت دو هفته برای دانشجویان برگزیده رشته زبان و ادبیات چینی دانشکده زبان ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران برگزار شد.
شرکت دانشجویان دانشکده زبان و ادبیات خارجی دانشگاه تهران در کارگاه آموزش زبان و ادبیات چینی دانشگاه یون نان چین

کارگاه آموزش زبان و ادبیات چینی به میزبانی دانشگاه یون نان چین به مدت دو هفته برای دانشجویان برگزیده رشته زبان و ادبیات چینی دانشکده زبان ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران برگزار شد.

در جریان برگزاری این کارگاه که به دعوت مرکز همکاری های بین المللی و زبان چینی وزارت علوم چین از دانشجویان متقاضی و پس از اخذ پذیرش از سوی دانشجویان دانشگاه تهران به میزبانی دانشگاه یون نان چین برگزار شد، دانشجویان رشته زبان و ادبیات چینی دانشگاه تهران ضمن مرور آخرین آموخته های خود، در کلاس های زبان، ادبیات و آشنایی با شعر و هنر سنتی چینی شرکت کردند.

شرکت کنندگان در این دوره همچنین از برخی مراکز فرهنگی استان یون نان چین از جمله موزه مرکزی این استان، بزرگترین نمایشگاه گل و گیاه آسیا و برخی مراکز علمی - فرهنگی این منطقه از چین دیدار کردند.

گفتگو و تبادل نظر با اساتید و دانشجویان گروه زبان و ادبیات چینی دانشگاه یون نان و تشریح فرصت های مطالعاتی - پژوهشی در کشور چین برای دانشجویان حاضر از دیگر برنامه های این دوره دو هفته ای بود.

پروفسور جائو لی هائو، استاد برجسته زبان و ادبیات دانشگاه یون نان در جریان افتتاح این دوره با اظهار خرسندی از حضور دانشجویان ایرانی در این دانشگاه چینی گفت: مراودات فرهنگی ایران و چین قدمتی به بلندای تاریخ دارد و جاده ابریشم باستانی گواهی بر این مدعاست.

 وی افزود: یکی از نکات جالب در تعاملات خارجی چین با کشورهای مختلف مراودات فرهنگی فی مابین است. از جمله آثار چینی که در موزه های ایران یافت می شود ظروف چینی است که بر خلاف کشورهای غربی که عمدتا در فرآیندی زورمدارانه این آثار را از چین به تاراج برده اند، آثار موجود در ایران حاصل مراودات دوستانی رسمی حکومت ها، تجار و بازرگانان دو کشور بوده است.

این استاد دانشگاه با اشاره به گذرا بودن فرصت ها از دانشجویان ایرانی خواست این فرصت مطالعاتی کوتاه را قدر دانسته و با تعمیق شناخت خویش از ابعاد مختلف کشور چین، مطالعات خود در این حوزه را افزایش دهند.

در بخش دیگری از این برنامه دکتر حامد وفایی، رییس موسسه کنفسیوس دانشگاه تهران در سخنانی ضمن تقدیر از نقش دانشگاه یون نان چین در آموزش زبان و ادبیات چینی به دانشجویان ایرانی از عزم دانشگاه تهران برای گسترش مناسبات دانشگاهی با کشور چین سخن گفت.

وی افزود: در حالی که در سال های گذشته واسطه های غربی به مانعی در مسیر شناخت بی واسطه ایرانیان و چینیان از یکدیگر تبدیل شده بود، اکنون رشته زبان و ادبیات چینی دانشگاه تهران به عنوان یکی از رشته های برتر و مورد اقبال دانشجویان ایرانی در آزمون سراسری کشور مطرح است و بسیاری از نخبگان ایرانی به مطالعه وجوه مختلف کشور چین با بهره گیری از زبان و ادبیات این کشور روی آورده اند که این امر نوید آینده ای روشن در مناسبات راهبردی دو کشور را می دهد.

معاون اداره همکاری های بین الملل دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود اشاره به اهمیت و جایگاه مهم زبان و ادبیات در امر مطالعات چین یادآور شد: امروز مطالعات چین در جهان به یکی از حوزه های مهم مطالعاتی مبدل شده و از قضا پیشروان این مسیر افرادی اند که چین را از پنجره زبان چینی و اخلاق چینی را با بهره گیری از متون ادبی دست اول چینی ادراک می کنند.

وی همچنین وجود آثار متعدد تمدن ایرانی - اسلامی در مناطق مختلف کشور چین از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب این کشور را نشانه ای از دوستی پایدار بین دو ملت و ظرفیتی بی بدیل برای تعمیق روابط مشارکتی و راهبردی ایران و چین در حوزه های علمی - فرهنگی دانست.

این استاد دانشگاه با اشاره به موفقیت دانشجویان دانشگاه تهران برای اخذ پذیرش جهت شرکت در این دوره آموزشی کوتاه مدت، از برنامه ریزی دانشکده زبان ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران و گروه زبان ها و ادبیات آسیای شرقی برای گسترش مراودات دانشگاهی با کشورهای آسیایی در راستای تحقق سیاست نگاه به شرق کشورمان سخن گفت. 

پس از برگزاری کلاس های تعریف شده از جانب دانشگاه میزبان این دور از کارگاه آموزشی برای دانشجویان ایرانی طی دو هفته، دانشگاه یون نان چین با برگزاری مراسمی ویژه ضمن اعطای مدرک پایان دوره به این دانش پژوهان، از افراد برتر شرکت کننده در این دوره تقدیر نمود.

در مراسم اختتامیه این دوره دانشجویان دانشگاه تهران به زبان چینی به بیان دیدگاه های خود پیرامون مناسبات فرهنگی دو کشور و محتوای دوره یاد شده پرداختند که با استقبال طرف چینی مواجه شد.
در این مراسم همچنین تعدادی از منابع مرجع زبان و ادبیات چینی برای بهره گیری در امر آموزش در حوزه زبان و ادبیات چینی دانشگاه تهران به موسسه کنفسیوس دانشکاه تهران اهدا شد.

کلیدواژه‌ها: زبان چینی دانشگاه تهران دانشگاه یون نان چین


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.