دیدار رئیس دانشگاه تهران با روسای دانشگاههای بزرگ پاکستان

۲۷ دی ۱۴۰۲ | ۱۱:۲۹ کد : ۳۹۳۲۶ اخبار برگزیده اخبار و رویدادها

رئیس دانشگاه برای ایجاد اتحادیه دانشگاه‌های بزرگ ایران و پاکستان و راه اندازی دبیرخانه آن در دانشگاه تهران اعلام آمادگی کرد و از امکان پذیرش و تربیت دانشجو با مدرک مشترک دانشگاه تهران و هر یک از دانشگاه‌های برتر پاکستان خبر داد و رؤسای آموزش عالی پاکستان نیز پیشنهاد برگزاری اجلاس رؤسای دانشگاه‌های جهان اسلام در دانشگاه تهران را مطرح کردند.

رئیس دانشگاه تهران روز دوشنبه ۲۵ دی ماه در نشست مشترک با هیأت عالی رتبه دانشگاهی کشور پاکستان که با حضور رؤسای دانشگاه‌های قائد اعظم، علامه اقبال، پنجاب، آموزش لاهور و دولتی لاهور و دیگر نمایندگان وزارت آموزش کشور پاکستان که در تالار شهید سلیمانی دانشگاه تهران برگزار شد، ضمن خوش‌آمدگویی به رؤسای دانشگاه‌های برتر پاکستان گفت: امیدوارم نشست مشترک با دانشگاه‌های بزرگ پاکستان، ائتلافی را ایجاد نماید و این پیام را به حوزه‌های اقتصادی و سیاسی دو کشور مخابره کند که ما می‌خواهیم برای ارتقای همه‌جانبه روابط بین دو ملت پاکستان و ایران پیشقدم باشیم.

رئیس دانشگاه تهران به سابقه تمدنی تاریخی و دیرینه روابط بین جمهوری اسلامی ایران و پاکستان و پیوندهای فرهنگی و اجتماعی تاریخی و اشتراکات زبانی بین دو ملت اشاره کرد و با بیان اینکه مردم پاکستان مردمی بسیار نجیب و دوست‌داشتنی هستند، گفت: اشتراکات فرهنگی و اجتماعی دو ملت همواره پایدار و روز به روز در حال گسترش است و هیچ‌گاه فراز و نشیب‌های سیاسی، سرزمینی و اقتصادی نتوانسته است مانع این پیوندها شود.

وی به اندیشمندانی همچون اقبال لاهوری و همچنین پروفسور محمد عبدالسلام و عبدالقدیر خان در علم فیزیک و محمدعلی جناح و خانم بی نظیر بوتو در علوم سیاسی و اجتماعی به عنوان افتخارات شبه قاره هند و افتخار جهان اسلام اشاره کرد و گفت: ما هر وقت موفقیت‌های دانشمندان پاکستانی را در اخبار می‌بینیم، احساس غرور می‌کنیم و موفقیت دانشمندان پاکستانی را موفقیت خودمان می‌دانیم.
وی در پی تاکید پروفسور مختار احمد رئیس کمیسیون آموزش عالی پاکستان بر ارتقای روابط علمی ایران و پاکستان فراتر از تفاهم‌نامه‌ها، بیان داشت: من هم اعتقاد دارم که اگر پاکستان و ایران از نظر علم و فناوری به هم پیوند بخورند، می‌توانند اتفاقات خوبی را برای بشریت رقم بزنند. همانطور که رئیس کمیسیون آموزش عالی پاکستان اشاره کردند اگر علم امروز واقعی بود باید سعادت و رفاه بشر را تضمین می‌کرد ولی همه ما می‌دانیم که این اتفاق نیفتاده است.

دکتر مقیمی با بیان اینکه قدرت‌های استعماری دنیا همیشه به دنبال این بوده‌اند که از علم به عنوان ابزار تسلط و استثمار و چپاول ملت‌های دیگر استفاده کنند، افزود: اسلام به ما آموخته است که علم بایستی برای سعادت مادی و اخروی بشر خدمت کند؛ ولی همه ما می‌دانیم که در این کارکرد بسیار ناکارآمد بوده است. به نظر می‌رسد هستی‌شناسی حاکم بر علم متداول امروز با مأموریت‌های الهی برای توسعه دانایی کاملاً متفاوت است.

رئیس دانشگاه تهران، نوید پیامبر عظیم‌الشان اسلام مبنی بر اینکه اگر علم در ثریا باشد مردانی از پارس به آن دست خواهند یافت را نویدبخش دست یافتن دو ملت ایران و پاکستان به عنوان خانواده بزرگ تمدن پارسی، به قله‌ها دانست و خاطرنشان کرد: بنابراین ما یک مأموریت الهی برعهده داریم و بایستی برای کشف علم واقعی با هم متحد شویم و بشر را از این آشفتگی برهانیم.

پروفسور مختار احمد، رئیس کمیسیون آموزش عالی پاکستان نیز بر تلاش برای شتاب بیشتر پیشرفت علم و فناوری در کشورهای اسلامی، هدف حضور هیئت پاکستانی در ایران را بهبود روابط دو ملت از کانال دیپلماسی علمی عنوان کرد و با توجه به مسائل مبتلابه دو کشور همسایه در رابطه با تغییرات اقلیمی و خطر تروریسم تکفیری، ابراز امیدواری کرد که رایزنی دو طرف به صورت عملی نتیجه‌بخش شود.

وی با اشاره به عدم ثبات اقتصادی پاکستان، و اینکه ۶۵ درصد جمعیت این کشور جوان هستند، بر لزوم آموزش جمعیت جوان پاکستان تأکید کرد و خواهان همکاری مشترک با ایران در این زمینه شد و گفت: هر پنج دانشگاه پاکستان که رؤسای آنها در این نشست حضور دارند، آماده همکاری با دانشگاه تهران هستند.
پروفسور مختار احمد با یادآوری اینکه ایران و پاکستان دارای پیشینه تاریخی و مشترکات فرهنگی، زبانی و ادبی پیش از استقلال کشور پاکستان هستند، بر لزوم ارائه الگویی از پیشرفت علمی با همکاری دو طرف تأکید کرد.

دکتر علی‌اکبر موسوی موحدی، استاد ممتاز دانشگاه تهران نیز با ارائه گزارشی، اشاره کرد که محمد عبدالسلام در سال ۱۹۹۰ پیشنهاد تأسیس دبیرخانه روابط علم و فناوری جهان اسلام را ارائه کرد. این دبیرخانه دو رویکرد دارد: یکی، آینده علم و فناوری؛ و دیگری، بحث تمدنی علم و فناوری در جهان اسلام.

وی با اشاره به «شبکه دانشمندان جهان اسلام» تحت این دبیرخانه، پیشنهاد عضویت دو تن از اساتید برجسته پاکستانی در شورای شبکه دانشمندان جهان اسلام را ارائه داد. استاد ممتاز دانشگاه تهران همچنین پیشنهاد کرد که پنج استاد برجسته پاکستان به عضویت وابسته دانشگاه تهران درآمده و متقابلاً پنج استاد برجسته ایرانی نیز به عضویت وابسته دانشگاه‌های برتر پاکستان درآیند.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.