توافق دانشگاه تهران و دانشگاه های استان سین کیانگ چین برای همکاری
دکتر دنگ شین، مدیر روابط بین الملل دانشگاه تربیت مدرس شین جیانگ (سین کیانگ) در دیدار با دکتر حامد وفایی، معاون اداره کل روابط بین الملل دانشگاه تهران که به دعوت وزارت فرهنگ و میزبانی دانشگاه تربیت مدرس شهر شین جیانگ برای شرکت در دوره ای پژوهشی در این کشور به سر می برد، ضمن ابراز تمایل به گسترش تعاملات دانشگاهی بین دو طرف، دانشگاه تهران را یکی مهم ترین مراکز علمی – پژوهشی قاره کهن توصیف کرد و از تمایل این دانشگاه برای گسترش روابط علمی – پژوهشی با دانشگاه تهران سخن گفت.
وی با اشاره به ظرفیت گسترده تعاملات دانشگاهی ایران با مراکز علمی – پژوهشی استان شین جیانگ چین افزود: منطقه شین جیانگ چین به جهت قرابت های قابل توجهی تمدنی با حوزه آسیای مرکزی و غرب آسیا، ظرفیت قابل توجهی برای تعامل با دانشگاه های ایران را دارد و می توان از این فرصت با هدف ارتقای علمی – پژوهشی دانشگاه های دو کشور بهره برداری نمود.
وفایی نیز در این دیدار با اشاره به چارچوب مشارکت جامع راهبردی در مناسبات ایران و چین و توجه ویژه مراکز علمی ایران به امر گسترش تعامل با کشور چین، از آمادگی دانشگاه تهران برای تعامل با دانشگاه شین جیانگ چین خبر داد.
وی اظهار داشت: دانشگاه تهران برای آموزش زبان پارسی در دانشگاه های مختلف منطقه شین جیانگ چین آمادگی کامل داشته و در صورت حمایت دولت های دو کشور، می توان از ظرفیت علمی – پژوهشی دو طرف در حوزه های آموزش زبان و انجام مطالعات تطبیقی بین زبان های محلی این استان چین نیز بهره برداری نمود.
این عضو هیات علمی دانشکده زبان ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران همچنین با اشاره به حضور مراکزی چون کنفسیوس و روسکی میر در دانشکده زبان ها و ادبیات خارجی اظهار داشت: در صورت موافقت نهادهای مربوطه در کشور چین می توان نسبت به افتتاح مرکز زبان پارسی در دانشگاه های مختلف استان شین جیانگ اقدام نمود و بدون شک این اقدام ظرفیت های قابل توجهی برای تعاملات علمی آتی دو کشور ایجاد خواهد نمود.
معاون اداره همکاری های بین المللی دانشگاه تهران همچنین بررسی آثار فرهنگی و میراث فرهنگی بر جای مانده از تمدن پارسی – اسلامی در مناطق غربی چین را از جمله حوزه هایی دانست که دانشگاه تهران می تواند در تعامل با دانشگاه های منطقه شین جیانگ ضمن بررسی دقیق و کارشناسانه به کشف ابعاد جدیدی از تعاملات تمدنی – فرهنگی ایران و چین منجر شود.
دکتر وفایی همچنین ضمن بازدید از دانشگاه کاشغر واقع در شهر کاشغر (در یکی از غربی ترین مناطق کشور چین) به گفتگو با مسئولان این دانشگاه چینی پرداخت.
آموزش زبان پارسی، تعامل با مراکز مربوطه در این دانشگاه در حوزه های باستان شناسی، زمین شناسی، محیط زیست، علوم انسانی، هنر و تبادل تجربیات دانشگاهی از جمله حوزه هایی بود که در گفتگو با مسئولین این دانشگاه مورد بحث و بررسی طرفین قرار گرفت.
نظر شما :