برگزاری المپیاد جهانی زبان چینی به میزبانی دانشگاه تهران؛ فرصت چینی آموزان ایرانی برای رقابتی بین المللی

۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۲۳:۵۶ کد : ۳۴۴۸۶ اخبار و رویدادها
المپیاد جهانی زبان چینی در ایران برای نخستین بار به صورت حضوری و به میزبانی دانشگاه تهران، با حمایت سفارت چین در کشورمان و همکاری دانشگاه های شهید بهشتی، علامه طباطبایی و دانشگاه اصفهان با شعار "یک جهان، یک خانواده" برگزار خواهد شد.
برگزاری المپیاد جهانی زبان چینی به میزبانی دانشگاه تهران؛ فرصت چینی آموزان ایرانی برای رقابتی بین المللی

المپیاد جهانی زبان چینی در ایران برای نخستین بار به صورت حضوری و به میزبانی دانشگاه تهران، با حمایت سفارت چین در کشورمان و همکاری دانشگاه های شهید بهشتی، علامه طباطبایی و دانشگاه اصفهان با شعار "یک جهان، یک خانواده" در روز هفدهم خردادماه در تالار علامه امینی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.

المپیاد جهانی زبان چینی موسوم به مسابقات "پل زبان چینی" از سال 2002 به همت مجموعه هَن بَن چین به عنوان متصدی گسترش زبان چینی در خارج از مرزهای این کشور آغاز و پس از چند دور برگزاری با تلاش "مرکز همکاری و تعاملات زبان چینی و زبان های خارجی" در سطوح مختلف برگزار شده است. 

مخاطبین المپیاد جهانی زبان چینی و واجدین صلاحیت برای شرکت در این مسابقات در سه دسته دانشجویان زبان چینی مشغول به تحصیل در دانشگاه های خارجی، دانش آموزان مدارس و اتباع خارجی دسته بندی شده اند که در حال حاضر برگزاری مسابقات سطح دانشجویان زبان چینی مشغول به تحصیل در دانشگاه های ایران به میزبانی دانشگاه تهران به مرحله اجرا درآمده است.

با توجه به فراگیری ویروس کرونا و محدودیت های سراسری، دور قبلی این مسابقات به صورت مجازی به میزبانی دانشگاه تهران برگزار شده بود و مسابقات سال جاری نخستین دور برگزاری حضوری این رقابت ها خواهد بود.

طی بیست و دو دوره برگزاری این مسابقات بیش از یک میلیون تبعه خارجی در حال آموختن زبان چینی از 150 کشور جهان برای تعیین قهرمان جهانی این المپیاد به رقابت پرداخته اند. در جریان دوره های قبل این المپیاد دانشجویان رشته زبان و ادبیات چینی از کشورهای سنگاپور، ویتنام، آمریکا، فرانسه، استرالیا، ژاپن، روسیه، مصر، کره جنوبی، تاجیکستان و ... به عنوان قهرمان این مسابقات برگزیده شده اند.

مسئولیت دبیرخانه این المپیاد در ایران بر عهده موسسه کنفسیوس دانشگاه تهران قرار دارد. دکتر حامد وفایی، مدیر ایرانی موسسه کنفسیوس دانشگاه تهران در این باره گفت: ساختار رقابت المپیاد در هر کشور به این صورت است که پس از برگزاری دوره مقدماتی مسابقات از سوی گروه های تخصصی در دانشگاه های دارای رشته زبان و ادبیات چینی در کشورهای مختلف از جمله ایران، برگزیدگان از سوی دانشگاه های مختلف به مرکز آزمون در آن کشور (دانشگاه تهران در ایران) معرفی شده و برترین های دانشگاه های ایران در حوزه زبان و ادبیات چینی در قالب مرحله نهایی در حوزه ایران، در ویژه برنامه ای در دانشگاه تهران که جزئیات آن متعاقبا اعلام خواهد شد به رقابت نهایی خواهند پرداخت.

دکتر وفایی با بیان اینکه در حال حاضر جزئیات، روندها و چارچوب های رقابت های این المپیاد در اختیار مدیران گروه های زبان چینی دانشگاه های ایران قرار داده شده است، از کلیه دانشجویان رشته زبان و ادبیات چینی در دانشگاه های کشور خواست برای شرکت در این المپیاد جهانی و محک زدن توانایی خویش در این زمینه به گروه های تخصصی آموزشی در دانشگاه های متبوع خویش مراجعه کرده و در بخش مقدماتی مسابقات شرکت نمایند. 

وی همچنین گفت: پس از اعلام اسامی برگزیدگان هر دانشگاه به دبیرخانه المپیاد در دانشگاه تهران و تعیین برگزیدگان نهایی در مسابقات فینال از سوی هیات داوران که ترکیبی از برترین کارشناسان حوزه زبان و ادبیات چینی ایران و چین هستند، مطابق آئین نامه المپیاد، مقام اول و دوم دانشجویان برگزیده ایرانی به عنوان فینالیست از کشورمان به مسابقات حوزه آسیای این المپیاد راه خواهند یافت و با زبان آموزان دیگر کشورهای آسیایی به رقابت خواهند پرداخت.

این استاد زبان و ادبیات چینی دانشگاه تهران اظهار داشت:  در این مسابقات علاوه بر نفرات اول و دوم که به مسابقات آسیایی اعزام خواهند شد، برترین استعدادهای کشور در حوزه هایی چون تلفظ، فن بیان و موارد مشابه در زبان چینی معرفی و با اهدای جوایز نفیس از ایشان تقدیر به عمل خواهد آمد. در ضمن پس از رایزنی با مرکز آزمون و اخذ تائیدات لازم، در این دور از مسابقات برای تشویق دانشجویان سال اول و دوم زبان و ادبیات چینی دانشگاه های ایران، جایزه ای مخصوص با عنوان "جایزه برترین ظرفیت ها" تدارک دیده شده تا این عزیزان نیز فرصت حضور در این رویداد بین المللی را داشته باشند.

در حال حاضر دانشگاه های تهران، شهید بهشتی، علامه طباطبایی و دانشگاه اصفهان به صورت رسمی و در قالب مقطع کارشناسی به پذیرش علاقه مندان به آموختن زبان و ادبیات چینی در ایران می پردازند. 

کلیدواژه‌ها: زبان چینی پل زبان چینی المپیاد


( ۶ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.