رئیس دانشگاه تهران خبر داد؛
ایجاد شعب دانشگاه تهران در لبنان و عراق
سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در دیدار با رئیس دپارتمان آموزش عتبه مقدسه و رئیس دانشگاه الوارث الانبیاء عراق وابسته به آستان قدس حسینی، در واکنش به ممیزی جدید وزارت علوم عراق درباره برخی دانشگاههای ایران، گفت: گاهی اوقات میشنویم که وزارت علوم عراق برخی دانشگاههای عموماً غیرانتفاعی ایران را در فهرست دانشگاههای نامعتبر برای تحصیل دانشجویان عراقی قرار داده و به تازگی این فهرست بازتابهای زیادی نیز در ایران داشته است. هر چند که در این فهرست، دانشگاه تهران در صدر دانشگاههای معتبر معرفی شده است، ولی این خبر خوشایندی برای آموزش عالی کشور نیست.
رئیس دانشگاه تهران افزود: بررسیها نشان میدهد که بیشتر تعاملات دانشجویان عراقی با دانشگاههای درجه ۳ و ۴ ایران بوده است؛ البته همان دانشگاههای درجه ۳ و ۴ ایران هم از نظر علمی دارای جایگاه خوبی هستند، ولی به علت فقدان سیاستگذاری مناسب و عدم نظارت کافی شاهد چنین اتفاقی هستیم؛ بنابراین در این شرایط احساس میکنیم که مسئولیت ویژهای بر عهده دانشگاه تهران است؛ اول این که ظرفیت علمی واقعی ایران را در محافل علمی عراق بیشتر بشناسانیم و همچنین برنامهریزی مناسبی برای آشنایی محافل علمی کشور عراق با ظرفیت علمی اساتید ایرانی و جذب دانشجویان عراقی صورت پذیرد.
وی با بیان اینکه دانشگاههای ایران و عراق میتوانند مکملهای خوبی برای یکدیگر در حوزه آموزش عالی باشند، خاطرنشان کرد: ایران دارای اساتید برجسته بینالمللی زیادی در حوزه آموزش عالی است؛ از طرف دیگر اطلاع داریم که دانشگاههای عراق از امکانات و آزمایشگاههای پیشرفته برخوردارند؛ بنابراین با توجه به ظرفیتها و مزیتهای دانشگاههای دو کشور میتوانیم به تعریف کارهای مشترک بپردازیم.
مقیمی به برنامه دانشگاه تهران برای افزایش رفتوآمدهای اعضای هیئت علمی به کشورهای منطقه از جمله عراق اشاره کرد و گفت: ناشناخته بودن ظرفیتهای علمی در عراق و همچنین تعاملات ناکافی بین دانشگاههای ایران و عراق باعث شده است که ارتباط کافی بین اساتید دو کشور وجود نداشته باشد.
وی یکی از سیاستهای دانشگاه تهران را ایجاد شعبههای دانشگاه در خارج از کشور اعلام کرد و گفت: لبنان و عراق در صدر فهرست کشورهایی قرار دارند که دانشگاه تهران علاقمند به راهاندازی شعبه در آنها است. به زودی هیاتی از دانشگاه تهران عازم لبنان خواهد شد تا یک گام به راهاندازی شعبهای از دانشگاه تهران در لبنان برای رقابت با دانشگاه آمریکایی بیروت نزدیکتر شویم. ایجاد شعبه دانشگاه تهران اتفاقی است که دوستانمان در لبنان علاقهمند هستند هر چه زودتر محقق شود.
رئیس دانشگاه تهران از تبادل دانشجو، ارائه فرصت مطالعاتی به اساتید عراقی در ایران، اجرای برنامههای کوتاهمدت توانمندسازی اساتید عراقی در ایران و تعریف فعالیتهای تحقیقاتی مشترک به عنوان سرفصلهای همکاری مشترک بین دانشگاه تهران و دانشگاههای عراق نام برد و تاکید کرد: برای این طیف از فعالیتهای گسترده، نیازمند ساختار مدیریتی مشخصی هستیم که ایجاد شعبه دانشگاه تهران با مشارکت یکی از دانشگاههای عراقی میتواند در این زمینه موثر واقع شود.
نظر شما :