سخنرانی دکتر علوی پناه در چهارمین همایش ملی و نخستین همایش بین‌المللی کاربرد مدلهای پیشرفته تحلیل فضایی در آمایش سرزمین

۲۷ دی ۱۳۹۹ | ۲۰:۳۸ کد : ۱۵۵۴۶ اخبار و رویدادها
سخنرانی دکتر  علوی پناه در چهارمین همایش ملی و نخستین همایش بین‌المللی کاربرد مدلهای پیشرفته تحلیل فضایی در آمایش سرزمین

دکتر علوی پناه سخنرانی خود را با پرسش اساسی که امروز با کره زمین چه کرده ایم که اکنون شاهد مشکلات متعدد در زمینه های زیست محیطی، مسائل انسانی و فرهنگی هستیم، آغاز نمود. با توجه به اینکه ماهیت علم میتواند در اختیار صلح باشد، اما متاسفانه شرایط جهان، شرایط نامناسبی است به جهت استفاده های ناصحیح از منابع، شتاب روزافزون، حرص و آزمندی برای خود، سازمان ها و دولتهایشان مشکلات عدیده ای را پدید آورده است که از بی توجهی به ریشه مشکلات و معظلات می باشد. چرا بشر آنچنان که باید به دنبال صلح نیست؟ این در حالی است که برای جنگ نیاز به صلاح، تکنولوژی و هزینه های گزاف میباشد اما برای صلح چطور؟  سنجش از دور نقطه صلح جهانی است ولی اکنون دولتها روی ارتشی کار میکنند که نامرئی است. تصاویر ماهواره ای میتواند به عنوان ابزاری در جهت صلح و امنیت بیشتر برقرار شود و بسیاری از نیاز های بشر را برطرف نماید. 

این استاد علم سنجش از دور با اشاره به منشور هفتگانه ای که به تازگی در جوامع بین‌المللی و یونسکو و جهان اسلام که انعکاس بسیار خوبی داشته و به مسائل مربوط به رفع مشکلات جهانی پرداخته است، در زمینه خودآگاهی، ندای درون، شادمانی، راستی و صداقت، دانش عمیق به مسائل روانی سالم، درکی از قدرت ضعیف بشر و همچنین ضرر هایی که جنگ و نا آرامی ها حاصل می کند پرداخته است.  و در این همایش به مواردی که مربوط به صلح در زمینه سنجش از دور میباشد مستفیض نمودند. 

 به عقیده عضو هیئت علمی دانشگاه تهران سنجش از دور علم مختلطی از تکنولوژی و هنر، هنر و تکنولوژی است. که ما ایرانی ها به صورت شایسته از دیرباز و گذشته ها با بلند پروازی ها به صورت سمبل، تصور، افسانه، داستان، تخیل ارائه نمودیم.  به طور مثال آثار باقیمانده از پاسارگاد قابل مشاهده و بیانگر آن است که اندیشه های پرواز و تخیلات آنها از کجا شروع شد و به ویژه شاعران ما این تفکرات را به نظم درآوردند.  و ایران سرزمینی که زادگاه منشور کورش است همان که پیام آور صلح و عدالت می باشد.  سرزمینی که ادیبانی چون مولانا حافظ و غیره داشته، بنابراین جا دارد که این سرزمین حرف ها و اندیشه های بزرگان خودش را معرفی کند. حرفهایی که ما برای گفتن داریم نباید بگذاریم مسکوت بماند. زیرا این تمدن، فرهنگ، دین و آیین، به گونه ای بوده که ارمغان صلح را تقدیم جهان و جهانیان میکرده، اکنون  که ما از صلح و حقوق بشر حرف می‌زنیم سرزمین زادگاه چنین مسائلی بوده است. همانطور که در قرآن مجید نیز آیه ۶۱ سوره انفال به صلح طلبی اسلام پرداخته است. بنابراین این چنین مکتبی و چنین آرمان هایی در این زمینه بیشترین سرمایه‌گذاری و حمایت صورت گیرد تا شرایط برای رشد و اعتلای این سرزمین بیشتر از گذشته فراهم شود. برای بهتر شدن راهی جز همدلی، همراهی و همکاری نیست همانگونه که ویروس کرونا به ما یاد داد که اگر در کشوری مشکلی ایجاد شود به کشورهای دیگر نیز سرایت میکند.

 


( ۱ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.