نظام علم، فناوری و نوآوری اتریش
کشور اتریش طی دو دهه اخیر در زمینه تحقیقات، فناوری و نوآوری (RTI) به خوبی توسعه یافته و امروزه به کشوری پژوهش محور تبدیل شده است. اتریش کشوری موفق و نوآور در عرصه بینالمللی است. انجام تحقیقات پیشرفته و نوآوریهای ریشهای، مبنای جایگاه ممتاز اتریش در عرصه بینالمللی به شمار میآیند.
اتریش دارای بخش مبتنی بر صادرات رقابتی از جمله شرکتهای کوچک و متوسط نوآور و با کارآیی بالا در بازارهای ویژه است و مجموعه متعادلی از اقدامات حمایتی مستقیم و غیرمستقیم از تحقیق و توسعه تجاری در این کشور ارائه میشود.
وزارتخانهها و سازمانهای سیاستگذار اتریش در زمینه علم، فناوری و نوآوری عبارتند از: وزارت حمل و نقل، نوآوری و فناوری فدرال؛ وزارت علوم، تحقیقات و اقتصاد؛ وزارت دارایی فدرال؛ شورای تحقیقات و توسعه فناوری اتریش؛ انجمن علوم اتریش؛ و دیگر سازمانهای حمایتی و تأمین مالی شامل خدمات Wirtschaftsservice اتریش و مؤسسه فناوری اتریش.
در راستای تحقق اهداف در زمینه علم، فناوری و نوآوری، اتریش اقدامات متعددی را انجام داده است. دولت فدرال اتریش در سال ۲۰۱۱ راهبرد تحقیقات، فناوری و نوآوری را به منظور طراحی سیاستگذاری در زمینه تحقیقات، فناوری و نوآوری و نیز چشماندازهای سازمانی، ابزارها و برنامههای مربوط به این عرصهها تصویب کرد. به علاوه، شورای وزرای اتریش در سال ۲۰۱۱ راهبرد ده ساله جدیدی را تحت عنوان «تبدیل شدن به پیشتاز نوآوری» مطرح کرد که اهداف این کشور را در این زمینه تا سال ۲۰۲۰ پیشبینی کرده است.
در این راهبرد، بر بهبود حاکمیت نوآوری و اجرای تغییرات ساختاری به منظور ترغیب تحقیقات پویاتر و صنایع مبتنی بر دانش تأکید شده است. همچنین، شورای تحقیقات و توسعه فناوری اتریش در سال ۲۰۰۹ راهبرد ۲۰۲۰ را با هدف توسعه آتی نظام ملی نوآوری اتریش با تأکید بر ۸ مؤلفه شامل مردم، جامعه، ورودی و خروجی، حوزههای کلیدی، زیرساختها، ابزارها، حکومت و بینالمللیسازی تصویب کرد.
اتخاذ سیاستهای منطقهای و خوشهها، جهانیسازی، کارآفرینی، نوآوری سبز و منابع جدید رشد از جمله اقدامات دیگر در راستای علم، فناوری و نوآوری اتریش محسوب میشود.
لینک دانلود:
نظر شما :